نماد سایت بازرگانی آهیر

معرفی انواع پلی اتیلن

معرفی انواع پلی اتیلن
زمان مطالعه: 5 دقیقه

معرفی انواع پلی اتیلن، برای شناخت بیشتر ویژگی‌های آن‌ها، اهمیت بالایی دارد. پلی اتیلن یک رزین مصنوعی می‌باشد که از مولکول‌های اتیلن بدست می‌آید. این ماده ساختار خاصی دارد و دارای شاخه‌های کوتاه و بلند جانبی می‌باشد، که خواص آن را تعیین می‌کنند. پلی اتیلن‌ها در انواع متنوع سبک، سبک خطی، سنگین، دارای وزن مولکولی بالا، چگالی متوسط و غیره تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی خاصی دارند.

پلی اتیلن دارای ساختار کریستالی می‌باشد که سبب افزایش استحکام آن‌ها می‌شود. انواع پلی اتیلن‌ها در مقابل ضربات و مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند و در ساخت پلاستیک‌های مختلف استفاده می‌شوند. در این مقاله با انواع پلی اتیلن و ویژگی‌های آن‌ها، بیشتر آشنا خواهید شد.

پلی اتیلن چیست؟

پلی اتیلن یک رزین مصنوعی سبک می‌باشد که از اتیلن تولید می‌شود. اتیلن از شکستن مولکول‌های اتان در اثر فرآیند‌های مختلف بدست می‌آید. پلی اتیلن دارای شاخه‌های جانبی کوتاه و بلند می‌باشد. ساختار پلی اتیلن خاصیت آن را تعیین می‌کند. این مواد از ویژگی‌های خاصی برخوردار می‌باشند که در کاربرد آن‌ها تأثیر می‌گذارند.

امروزه کاربرد پلی اتیلن‌ها بسیار افزایش یافته چون این مواد خوراک صنایع مختلفی هستند. پلی اتیلن‌ها در گرید‌ها و انواع متنوعی تولید می‌شوند. معروف‌ترین آن‌ها در انواع پلی اتیلن سنگین، سبک، سبک خطی، پلی اتیلن با وزن مولکولی متوسط، پلی اتیلن با وزن مولکولی بالا و پلی اتیلن بسیار سبک می‌باشند. در ادامه به معرفی انواع پلی اتیلن‌های پرکاربرد بیشتر خواهیم پرداخت.

پلی اتیلن سنگین HDPE

پلی اتیلن سنگین یا HDPE دارای دانسیته‌ی بالایی می‌باشد و یکی از پرکاربردی‌ترین پلی اتیلن‌ها است. پلی اتیلن‌های سنگین در دما و فشار پایین تحت تأثیر کاتالیزگرهای متالوسن یا زیگلر- ناتا تولید می‌شوند. ساختار پلی اتیلن سنگین بدون شاخه است و بیشتر خطی می‌باشد. نبود شاخه در این پلی اتیلن سبب شده زنجیر‌های آن بهم نزدیک شوند و یک ساختار کریستالی یا بلورینگی را به‌وجود آورند. ساختار کریستالی سبب افزایش سفتی و استحکام آن می‌شود.

این پلی اتیلن در گرید‌های مختلفی تولید می‌شود که از نوع فوق سنگین آن برای تولید لوله‌های دارای استحکام بالا استفاده می‌کنند. این پلی اتیلن مقاومت کششی و ضربه‌ای بالایی در مقایسه با انواع دیگر دارد. پلی اتیلن سنگین در ساخت اسباب بازی و ظروف نگهدارنده مواد مختلف بکار می‌رود.

پلی اتیلن با وزن مولکولی بالا UHMWPE

این نوع پلی اتیلن از نظر وزن مولکولی بسیار بالا است. پلی اتیلن UHMWPE دارای مقاومت سایشی، شیمیایی و ضربه‌ای بالا می‌باشد. یکی از ویژگی‌های مهم پلی اتیلن‌های دارای وزن مولکولی بالا سازگاری آن‌ها با بدن انسان می‌باشد. این نوع پلی اتیلن در جراحی‌های زانو، آرنج و اغلب قسمت‌های استخوانی بدن افراد مختلف بکار می‌رود.

پلی اتیلن وزن مولکولی بالا طول عمر زیادی دارد و پس از سال‌ها خراب نمی‌شود. علاوه بر این نوعی پلی اتیلن سنگین که دارای وزن مولکولی فوق العاده بالایی می‌باشد مانند فولاد سخت‌تر است. این نوع پلی اتیلن ساختار خطی دارد و دارای استحکام بالایی می‌باشد.

پلی اتیلن با وزن مولکولی متوسط MDPE

پلی اتیلن با وزن مولکولی متوسط وزن میانه‌ای دارد و خواص دو پلی اتیلن سبک و سنگین را به ارث برده است. این نوع پلی اتیلن ترکیبی از دو پلی اتیلن HDPE و LDPE می‌باشد. این نوع پلی اتیلن‌ها نسبت به نوع سنگین سختی پایینی دارند. مقاومت شیمیایی و ضربه‌ای این نوع پلی اتیلن‌‌ها در حد مطلوبی می‌باشند. پلی اتیلن‌ها‌ی با وزن مولکولی متوسط در ساخت لوله‌ها، ظروف بسته‌بندی و اتصالات بکار می‌روند.

پلی اتیلن سبک خطی LLDPE

پلی اتیلن سبک خطی LLDPE دارای شاخه‌های کوتاهی می‌باشد اما در کل ساختار آن به‌صورت خطی نمایان می‌شود. شاخه‌های این نوع پلیمر‌ها از نزدیک شدن زنجیر‌های پلیمری به یکدیگر جلوگیری می‌کنند. بنابراین سفتی و حالت کریستالی آن نسبت به پلی اتیلن سنگین کمتر می‌باشد. پلی اتیلن سبک خطی کمی شبیه پلی اتیلن سبک است.

این نوع پلی اتیلن‌ها از کوپلیمریزاسیون اتیلن با مقادیر کمی ۱- هگزن و یا ترکیبات دیگر بدست می‌آیند. فرایند تولید آن توسط کاتالیزگرهای زیگلر ناتا انجام می‌شود. این نوع پلی اتیلن‌ها از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند و در تولید روکش‌ کابل‌ها و سایر پلاستیک‌هایی که به انعطاف پذیری نیاز دارند بکار برده می‌شوند.

پلی اتیلن سبک LDPE

این پلی اتیلن سبک است و چگالی کمی دارد. پلی اتیلن سبک در دماها و فشار‌های بالا تولید می‌شود. پلی اتیلن سبک دارای شاخه‌های کوتاه یا بلند می‌باشد که اجازه نمی‌دهد مولکول‌های پلی اتیلن به یکدیگر نزدیک شوند. این ویژگی به انعطاف پذیری مولکول‌های پلی اتیلن می‌افزاید ساختار کریستالی یا بلورینگی این پلی اتیلن کمتر می‌باشد به این علت استحکام آن کمتر است.

این نوع پلی اتیلن‌ها در ساخت لوازم خانگی، کیسه زباله و ساخت ظروف مواد غذایی بیشتر بکار برده می‌شوند. علاوه بر این پلی اتیلن VLDPE نوعی پلی اتیلن سبک است و متفاوت‌تر از پلی اتیلن LDPE می‌باشد. این نوع پلی اتیلن بسیار سبک است و دارای نرمی و شفافیت بالایی می‌باشد. پلی اتیلن بسیار سبک حالت کریستالی بسیار پایینی دارد. این نوع پلی اتیلن در تولید لوله‌های پزشکی بکار می‌رود.

ویژگی‌های کلی انواع پلی اتیلن ها

انواع پلی اتیلن‌ها به‌طور کلی از ویژگی‌های خاصی برخوردار می‌باشند. این نوع پلی اتیلن‌ها قدرت جذب آب کمی دارند و تا حدودی ضد رطوبت هستند. پلی اتیلن‌ها در مقابل باز‌ها و اسید‌ها مقاوم‌تر هستند یعنی این مواد نمی‌توانند به پلی اتیلن‌ها نفوذ کنند. آن‌ها استحکام، قدرت کششی و مقاومت ضربه‌ای خوبی دارند به این علت در ساخت وسایل پلاستیکی مختلف بیشتر بکار می‌روند.

پلی اتیلن‌ها در عین حال که سبک هستند دارای سفتی و دوام کافی می‌باشند. آن‌ها به آسانی نمی‌شکنند و در مقابل ترک خوردگی مقاومت نسبتاً خوبی دارند. پلی اتیلن‌ها در رنگ‌های شفاف تا کدر تولید می‌شوند. آن‌ها جریان نور را به‌خوبی از خود عبور می‌دهند. پلاستیک‌هایی که از پلی اتیلن‌ها ساخته می‌شوند کارایی بالایی دارند. لوله‌های ساخته شده از آن‌ها بدون جوش به آسانی قابل نصب می‌باشند.

علت افزایش تولید انواع پلی اتیلن

تولید پلی اتیلن‌ها در ایران و کل جهان با گذشت زمان افزایش می‌یابد که دلایل مختلفی دارد. تولید پلاستیک‌های مختلف در حال افزایش می‌باشد که این مواد اغلب از پلی اتیلن‌ها بدست می‌آیند. صنعت پلاستیکی سازی در دنیا به‌خاطر وجود پلی اتیلن پیشرفت کرده است. در نقاط مختلف دنیا نیاز به‌وجود بسته‌بندی‌های پلی اتیلنی، ظروف نگهداری دارو، ظروف حمل مواد شیمیایی، تولید لوله‌های پلی اتیلنی و ظروف آشپزخانه در حال افزایش است.

کشور‌های مختلف برای رفع نیاز پلی اتیلن‌ صنایع مختلف تعداد واحدها یا پتروشیمی‌ها‌ی تولید کننده را بیشتر می‌کنند تا تولیدات خود را افزایش دهد. تولید بیشتر در افزایش صادرات پلی اتیلن کمک می‌کند. امروزه صنعت تولید پلی اتیلن به یکی از صنایع پرسود تبدیل شده است.

بازرگانی آهیر عرضه کننده و تولید کننده انواع پلی اتلین های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۱۲۶۱۵۹۰۰۳

خروج از نسخه موبایل