صادرات کامپاند به کشورهایی مانند عراق، ترکیه، امارات و افغانستان بیشتر انجام میشود. این کالا بعنوان مواد اولیهی پلاستیکها کاربرد بالایی دارد و در بازارهای جهانی بسیار پرطرفدار میباشد. هنگام صادرات، کامپاند باید بسیار باکیفیت و دارای بسته بندی مناسب باشد و مواد سازنده و سایر مشخصات روی لیبل آن ذکر شوند. صادر کنندگان لازم است که قوانین مربوط به کامپاند را رعایت کنند.
برای صادرات این کالا مجوزهای سازمان استاندارد، وزارت معدن و تجارت و کیفیت نیاز میباشند که باید تهیه شوند. سود حاصل از صادرات کامپاند بعلت افزایش نرخ ارز و عوامل مختلف بالا میباشد اما چالشهای زیادی از افزایش آن جلوگیری میکنند. در این مقاله به بررسی صادرات کامپاندها، چالشها، قوانین و شرایط آنها خواهیم پرداخت.
شرایط صادرات کامپاند
کامپاند نوعی محصول پلیمری و افزودنی میباشد که بعنوان مواد اولیهی پلاستیکها کاربرد بالایی دارد. برای صادرات کامپاند شرایط خاصی لازم میباشد. این محصول باید کیفیت بالایی داشته باشد و از نظر استانداردهای جهانی مورد تأیید باشد. در ظاهر رنگ و اندازهی این کالا لازم است مناسب باشند. کامپاند صادراتی باید از مواد اولیهی مناسب و سالم تولید شود.
این محصول در صادرات باید دارای بسته بندی و لیبل مخصوص باشد. مشخصات کامپاند روی بسته بندی ذکر شود. در مواردی نرخ دلار و وضعیت اقتصادی کشور بر شرایط صادرات کامپاند تأثیر میگذارند. در چنین حالتی تنها تولید کنندگان اجازهی صادرات دارند.
قوانین لازم جهت صادرات کامپاند
در صادرات کامپاند به کشورهای خارجی رعایت یکسری قوانین ضروری است. یکی از قوانین مهم در این رابطه داشتن مجوزها و اسناد لازم میباشد. بدون این مدارک گمرک ایران اجازهی صادرات کالا را نمیدهد. بازرگانان باید مجوزهای سازمان استاندارد و کیفیت را تهیه کنند. دریافت کارت بازرگانی از قوانین مهم صادرات میباشد که بازرگانان باید آن را دریافت کنند. قانون بعدی مربوط به ویژگیهای کامپاند میباشد.
این کالا لازم است مورد تأیید استانداردهای بین المللی باشد. کیفیت کامپاند در حدی باشد که سازمانهای مربوطه به آن اجازهی صادرات بدهند. دولت معمولاً از صادرات برخی محصولات پتروشیمی جلوگیری میکند. کامپاندها افزودنیهایی هستند که کیفیت پلاستیکها را بالا میبرند. بنابر این طبق قانون اجازهی صادرات دارند. انجام تشریفات گمرکی کامپاند و ترخیص آن از گمرک یکی از دیگر از قوانین میباشد.
این کالا برای اینکه بطور قانونی از کشور خارج شود باید مورد تأیید گمرک باشد. در این مرکز بازرسان طی چند مرحله کیفیت، وزن و مشخصات کلی کامپاند را بررسی میکنند. کشورهای خارجی خریدار نیز هر کدام قوانین خاص خود را دارند. برای مثال کشور آلمان به تولید کامپاند در شرایط بهداشتی معتقد است. اسناد موجود باید با مشخصات کالا انطباق داشته باشند. طبق قوانین این کشور کامپاندها لازم است ایمن و بدون مواد مضر باشند.
مدارک لازم جهت صادرات کامپاند
در صادرات کامپاند مدارک زیادی لازم میباشند که توسط صادر کنندگان باید تهیه شوند. برای صادرات این محصول کارت بازرگانی، مجوز صنعت معدن و تجارت، وزارت کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، پروفرما و ارائهی گواهی استاندارد مورد نیاز میباشند. علاوه بر اینها در گمرک گواهی انطباق کالا، اظهارنامه، سند ترخیصیه، بارنامه، فاکتور پرداخت تعرفهها و قبض انبار جهت ترخیص کالا از گمرک دریافت میشوند.
در پروفرما تاریخ تولید و انقضاء، قیمت و مقدار کالا، شرایط پرداخت، درج نام شرکت تولید کننده و ویژگیهای کامپاند بطور دقیق ذکر میشوند. هر کدام از مدارک در مرحلهی خاصی از صادرات کاربرد دارند.
میزان صادرات کامپاند
تولید پلاستیکها در جهان از کامپاندهای پلی اتیلنی و پلی پروپیلنی بسیار افزایش یافته است. کشورهای خارجی به میزان بالایی این کالا را میخرند. تولید کنندگان ایرانی با ساخت کامپاندها بطور عمده همواره در جهت افزایش صادرات آن تلاش میکنند. هر سال میزان صادرات کامپاند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش مییابد.
تولید باکیفیت این کالا در افزایش میزان صادرات آن بسیار کمک کننده میباشد. طبق آمارها در سال ۱۴۰۱ میزان صادرات این محصول حدود ۲۵۷۱۳۳۰۶۲۳ دلار بوده است. بیشترین مقدار کامپاند به کشور عراق صادر میشود. این کشور در سال ذکر شده حدود ۹۶۸۴۳۶۰۰ دلار کامپاند از ایران خریده است.
چالشهای صادرات کامپاند
صادرات کامپاند به کشورهای خارجی با چالشها یا مشکلات زیادی همراه میباشد. تحریم کشور آمریکا علیه ایران یکی از چالشهای دست و پا گیر است که از صادرات این کالا به برخی کشورها جلوگیری میکند. همچنین صادر کنندگان در اثر تحریمها نمیتوانند به آسانی ارز حاصل از فروش کامپاند را به کشور انتقال دهند. در نتیجه برخی تولید کنندگان با موانع زیادی در این مورد روبرو میباشند.
کیفیت پایین کامپاند در مواردی در بازارهای جهانی مشکل ساز میشود. چون در این حالت مشتریان بین المللی کالاهای کشورهای خارجی را بجای کامپاند ایرانی خرید میکنند. بازاریابی نامناسب و ضعیف صادر کنندگان ایرانی یکی دیگر از این مشکلات میباشد. این مرحله در تصاحب بیشتر بازارهای جهانی و افزایش میزان صادرات تأثیر بالایی دارد.
قوانین سخت گیرانهی دولت و افزایش بی رویهی تعرفهها تمایل تجار را برای صادرات بیشتر کامپاند کاهش میدهند. اعمال دستورالعملها و تغییر شرایط از مشکلات دیگر صادرات کامپاند میباشند.
سود حاصل از صادرات کامپاند
امروزه بعلت افزایش نرخ ارز سود حاصل از صادرات کامپاند زیاد میباشد. مواد اولیهی این کالا بطور طبیعی در ایران تولید میشود. تهیهی مواد سازندهی کامپاند به هزینهی بالایی نیاز ندارد. سود حاصل از صادرات این کالا با کم کردن تمام هزینههای صرف شده جهت خرید، اخذ مجوزها و ترخیص بدست میآید.
مقدار کامپاند در صادرات هر چقدر بالا باشد سود آن نیز افزایش مییابد. همچنین افزایش نرخ دلار در بالا بودن سود تأثیر دارد. در صورتی که بازارهای هدف بیشتری برای صادرات کالا پیدا شوند میزان تقاضای کالا افزایش مییابد. در این حالت سود آن بیشتر خواهد شد.
بهترین مقاصد برای صادرات کامپاند کدامند؟
بهترین مقاصد برای صادرات کامپاند کشورهای همسایه میباشد. چون هزینههای حمل و نقل و صادرات آن کاهش مییابند. اگر در کشورهای نزدیک بازار مناسبی پیدا شود کامپاند به آنها صادر میشود. این کالا به عراق، ترکیه، امارات، افغانستان، آذربایجان، سوریه، پاکستان و روسیه بیشتر صادر میشود.
کشورهای ذکر شده بهترین مقاصد کامپاند میباشند. این کالا به کشورهای چین، ژاپن، هندوستان، قرقیزستان و تاجیکستان نیز صادر میشود. عواملی مانند معرفی، تبلیغات، بازاریابی و شرکت در نمایشگاههای بین المللی در افزایش تعداد کشورهای خریدار تأثیر دارند. پتانسیل صادرات این کالا بعلت تولید بالا به دیگر کشورها زیاد میباشد.
سؤالات متداول
1- کامپاند چیست؟
کامپاند نوعی پلیمر افزودنی میباشد که جهت افزایش مقاومت، خواص فیزیکی و شیمیایی و افزایش کیفیت به مواد اولیهی پلاستیک اضافه میشود. مواد خام و بی کیفیت با افزودن کامپاند به مادهای پرکاربرد تبدیل میشوند. کامپاند در انواع پلی پروپیلن، پلی اتیلن، پلی آمید و غیره ساخته میشود.
2- چگونه میتوان میزان صادرات و سود حاصل از کامپاند را افزایش داد؟
میزان صادرات کامپاند با بالا بردن کیفیت کالا، بازاریابی، شرکت در نمایشگاههای بین المللی و افزایش تولید بالا میرود. همچنین برای کسب سود بالا افزایش صادرات، فروختن کالا به قیمت واقعی خود و مستمر بودن صادرات بیشتر تأثیر دارند.
3- چگونه با وجود چالشهایی مانند تحریم صادرات کامپاند انجام میگیرد؟
تاجران برای صادرات و حل چالش تحریم از کشورهای واسطه کمک میگیرند. سایر مشکلات مقدار صادرات را کاهش میدهند اما به طور کلی آن را متوقف نمیکنند.
سخن پایانی
کامپاند بعنوان افزودنی و مواد اولیه پلاستیک استفاده میشود. کشورهای خارجی مانند چین، ترکیه، روسیه و عراق این مواد را در حجمهای بالایی خرید میکنند. صادرات کامپاند سود آوری بالایی برای کشور دارد. برای این هدف شرایط و قوانین زیادی وجود دارند که صادر کنندگان باید به آنها توجه داشته باشند. کامپاند مناسب برای صادرات باید مورد تأیید سازمانهای داخلی و استانداردهای جهانی باشد و اجازهی صادرات پیدا کند.
کسب تأییدیهها و مجوزها در این مسیر لازم میباشند. کامپاند برای اینکه بطور قانونی از کشور خارج شود به انجام تشریفات گمرکی نیاز دارد. صادرات کامپاند با افزایش کیفیت، بازاریابی و حل چالشهای آن افزایش مییابد.
بازرگانی آهیر عرضه کننده و تولیدکننده انواع کامپاند های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره بیشتر می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.
شماره تماس: ۰۹۱۲۶۱۵۹۰۰۳