صادرات مستقیم پلی اتیلن

صادرات مستقیم پلی اتیلن

صادرات مستقیم پلی اتیلن

زمان مطالعه: 6 دقیقه

صادرات مستقیم پلی اتیلن توسط شرکت‌های تولیدکننده انجام می‌گیرد. آن‌ها محصولات خود را به کشور‌هایی مانند چین و امارات صادر می‌کنند. پلی اتیلن نوعی پلیمر است که از گرید‌های مختلفی ساخته شده‌و هر کدام از آن‌ها برای صادرات مناسب می‌باشند. کیفیت بالای پلی اتیلن‌ها و افزایش تولید سبب رونق صادرات آن‌ها می‌شوند.

ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی پلی اتیلن می‌باشد که در سطح جهانی در جایگاه خوبی قرار دارد. این صنعت در کشور ما روبه رشد می‌باشد و هر سال بر مقدار تولید پلی اتیلن و صادرات آن افزوده می‌شود. در این مقاله صادرات مستقیم پلی اتیلن را بررسی خواهیم کرد.

میزان صادرات مستقیم پلی اتیلن

پلی اتیلن یکی از پلیمر‌هایی می‌باشد که در ایران منبع تولید آن به‌طور طبیعی وجود دارد چون از نفت و گاز به دست می‌آید. پلی اتیلن‌ها در گرید‌های مختلفی از قبیل MDPE, LDPE, HDPE و LLDPE تولید می‌شوند که هر کدام از آن‌ها صادراتی هستند. آن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند چون دارای فرمول متفاوت، تعداد شاخه‌ها‌ی اصلی و فرعی متفاوتی می‌باشند.

کاربرد‌ گرید‌های مختلف پلی اتیلن‌ها متفاوت است. برخی از آن‌ها در ساخت ظروف آشپزخانه مانند لیوان و بشقاب بکار می‌روند. پلی اتیلن‌های سنگین در اتصالات لوله کشی کاربرد دارند. پلی اتیلن‌ها دارای خواص فیزیکی، حرارتی، شیمیایی، الکتریکی و نوری هستند. مقاومت شیمیایی پلی اتیلن‌ها در برابر عوامل مختلف مانند اسید‌ها و باز‌ها زیاد می‌باشد. آن‌ها عایق خوبی هستند که جریان برق را از خود عبور می‌دهند. رنگ‌ پلی اتیلن‌ها از شفاف تا کدر متغیر می‌باشد.

صادرات مستقیم پلی اتیلن

اهمیت صادرات پلی اتیلن

صادرات پلی اتیلن برای کشور ما ارزآوری بالایی دارد. افزایش صادرات مستقیم پلی اتیلن سبب تولید بیشتر این محصول می‌شود. در صورتی که تولید کننده‌ها با افزایش صادرات مستقیم به سود بالایی دست یابند تولید خود را در سال‌های بعدی افزایش خواهند داد. پلی اتیلن محصولی از شرکت‌های پتروشیمی می‌باشد که صادرات بیشتر آن سبب رشد پایه‌های اقتصادی کشور می‌شود.

همچنین صادرات آن سبب افزایش اشتغال زایی در کشور خواهد شد. برای اینکه افراد زیادی در راستای افزایش تولید و صادرات آن به کار مشغول می‌شوند. برای بسته‌بندی، تولید و نقل و انتقال پلی اتیلن‌ها نیروی انسانی لازم است که در رشد و پیشرفت این صنعت تلاش کنند.

عوامل مؤثر در رونق صادرات پلی اتیلن

در رونق صادرات گرید‌های پلی اتیلن و فرآورده‌های حاصل از آن عوامل مختلفی تأثیر دارند. کیفیت پلی اتیلن‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل می‌باشد که در جذب مشتری‌های خارجی بسیار مؤثر است. پلی اتیلن‌های ایرانی اگر باکیفیت باشند در مقایسه با محصولات سایر کشور‌ها بیشتر تقاضا می‌شوند.

بروز بودن ماشین آلات تولید سبب به‌وجود آمدن پلی اتیلن باکیفیت و پیشرفته‌ای می‌شود که با محصولات  کشور‌های رقیب برابری می‌کند. در این صورت احتمال خرید کالای ایرانی توسط تجار خارجی افزایش می‌یابد. افزایش تولید یکی دیگر از عوامل مهمی می‌باشد که بازار داخلی را به خودکفایی می‌رساند و تولید کننده‌ها مازاد آن را به کشور‌های خارجی صادر می‌کنند.

قیمت پلی اتیلن صادراتی

قیمت پلی اتیلن صادراتی با توجه به بازار‌های جهانی مشخص می‌شود. قیمت پلی اتیلن از قیمت نفت و خوراک یا مواد اولیه‌ی شرکت‌های پتروشیمی تأثیر می‌پذیرد. تولید پلی اتیلن‌ها علاوه بر نفت و گاز به هزینه‌های استخراج یا فرآوری آن‌ها بستگی دارد. میزان تولید پلی اتیلن کشور‌های بزرگ تولید کننده بر بازار جهانی آن تأثیر می‌گذارد. چین یکی از تولیدکنندگان اصلی پلی اتیلن می‌باشد که حتی اقتصاد آن بر قیمت این محصول تأثیر دارد. قیمت پلی اتیلن ایران در هنگام صادرات با توجه به قیمت جهانی آن مشخص می‌شود.

میزان صادرات پلی اتیلن در ایران

صادرات پلی اتیلن توسط تولید کننده

پلی اتیلن و سایر محصولات پتروشیمی یکی از ارزآورترین کالا‌های صادراتی ایران می‌‌باشند که در کیفیت‌های بالایی تولید می‌شوند. پلی اتیلن‌ها توسط شرکت‌های مختلفی در ایران تولید می‌شود و صادرات مستقیم آن‌ها هم به‌وسیله‌ی همین شرکت‌ها انجام می‌گیرد. آن‌ها پس از تولید انواع گرید‌های پلی اتیلن اقدام به صادرات پلی اتیلن می‌کنند.

برخی شرکت‌ها‌ی تولیدکننده پس از تولید پلی اتیلن‌ها را به بازرگانان و یا شرکت‌های صادراتی می‌سپارند تا آن‌ها محصول را صادر کنند. در روش مستقیم تولیدکننده‌ها نیاز‌های کشور‌های مختلف را بررسی می‌کنند تا بازار هدف مناسبی را برای پلی اتیلن پیدا کنند. مشتری‌های زیادی در کشور‌های مختلف پلی اتیلن‌های ایرانی را درخواست می‌کنند به این علت صادرات آن‌ها به‌تدریج افزایش می‌یابد.

در روش مستقیم تولیدکننده‌ها همه‌ی مراحل صادرات پلی اتیلن را خود انجام می‌دهد و سود حاصل از آن نصیب آن‌ها می‌شود. در روش‌های غیرمستقیم بخشی از سود به بازرگانان و یا شرکت‌های صادراتی تعلق می‌گیرد. برای صادرات پلی اتیلن علاوه بر بازاریابی، بسته‌بندی، ترخیص آن از گمرک و ارسال به مقصد مورد نظر لازم می‌باشد که به‌طور مستقیم به‌وسیله‌ی تولیدکننده انجام می‌شود.

وضعیت تولید پلی اتیلن در ایران

ایران در صنعت تولید پلی اتیلن در وضعیت رو به رشدی قرار دارد به طوری که یکی از تولیدکنندگان اصلی آن می‌باشد. کشور ما به‌خاطر دسترسی به منابع طبیعی گاز و نفت در موقعیت خوبی قرار گرفته است. صنعت پتروشیمی و تولید پلی اتیلن در حال پیشرفت می‌باشد. ایران با تولید سالانه‌‌ی ۳۴/۷ میلیون تن اتیلن یکی از تولیدکنندگان بزرگ این محصول در بین کشور‌های خاورمیانه و جهان است.

کشور ما در دنیا سهم ۲/۴ درصدی تولید پلی اتیلن را به‌خود اختصاص داده است. ظرفیت تولید این محصول تا سال ۲۰۳۰ در کشور به بیش از ۹ میلیون تن در سال خواهد رسید. برخی شرکت‌ها‌ی ایرانی در تولید پلی اتیلن معروف هستند که از آن جمله می‌توان به شرکت سپید مهر و شرکت پتروشیمی جم اشاره کرد. برنامه‌ آینده‌ ایران برای صنعت پلی اتیلن با کمک ۲۲ مجتمع تولید کننده افزایش تولید پلی اتیلن و در نتیجه صادرات آن می‌باشد.

اهمیت صادرات پلی اتیلن

میزان صادرات مستقیم پلی اتیلن در ایران

میزان صادرات پلی اتیلن در سال‌های مختلف تغییر می‌کند. طبق آمار سال‌های گذشته در سال ۹۹ میزان صادرات پلی اتیلن ایران ۴۵۶/۱۲ تن به ارزش بیش از ۴۵ میلیون دلار بوده است که امسال ارزش و مقدار آن چند برابر شده است. در این سال بیشترین مقدار پلی اتیلن را کشور‌های چین، ترکیه، امارات و عمان از ایران خریداری کرده‌اند.

برای صادرات به کشور‌های مختلف از اغلب گرید‌های پلی اتیلن استفاده می‌شود اما برخی از آن‌ها توسط مشتری‌های خارجی بیشتر درخواست می‌شوند. پلی اتیلن گرید فیلم از نظر رتبه چهارمین کالای صادراتی است که از فروردین تا دی ۱۴۰۱ حدود ۳/۱ میلیارد دلار برای کشور ما درآمد داشته‌است. گرید‌های پلی اتیلن LDPE, HDPE  و LLDPE و انواع دیگر آن‌ها در تجارت خارجی بسیار پرطرفدار می‌باشند.

بازار جهانی پلی اتیلن

بازار جهانی پلی اتیلن از وضعیت خوبی برخوردار می‌باشد. ارزش جهانی پلی اتیلن در سال ۲۰۲۱ حدود ۹۵/۱۳۹ میلیارد دلار بوده است و تا سال ۲۰۲۷ به ۱۶/۱۸۶ میلیارد دلار خواهد رسید. امروزه صنایع مختلف در دنیا روبه پیشرفت می‌باشد و نیاز به پلی اتیلن در این صنایع افزایش یافته است.

وسایل بسته‌بندی، برق، الکترونیک، ظروف نوشیدنی‌ها و مایعات و لوله‌های انتقال آب به پلی اتیلن‌ها وابسته هستند. این نیازمندی‌ها باعث شده که مردم کشور‌های دنیا این محصول را بیشتر تقاضا کنند. بازار جهانی پلی اتیلن‌ها با افزایش مصرف و خرید و فروش آن‌ها رونق پیدا کرده است.

تولید کنندگان جهانی پلی اتیلن

تولید کنندگان جهانی پلی اتیلن

در جهان تولیدکننده‌های زیادی هستند که در تولید پلی اتیلن بسیار پیشرو می‌باشند و محصولات خود را به کشور‌های خارجی صادر می‌کنند. کشور چین به‌عنوان بزرگ‌ترین صادر کننده و تولیدکننده‌ی پلی اتیلن در جهان می‌باشد. چین سالانه حدود ۴۴/۲۰ میلیون تن پلی اتیلن تولید می‌کند و تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید خود را به ۲۴/۲۷ میلیون تن افزایش خواهد داد.

کارشناسان معتقدند که چین در سال‌های آینده بر بازار پلی اتیلن تسلط بیشتری خواهد داشت. این کشور برنامه‌ها و پروژه‌های بزرگی در سال‌های آینده دارد و قرار است که ۳۸ پروژه اتیلن بسازد. ایالت متحده دومین تولیدکننده‌ پلی اتیلن است که ظرفیت تولید سالانه‌ی آن ۳۷/۱۵ میلیون تن می‌باشد. کشور ما در این تقسیم بندی در جایگاه سوم قرار دارد که سالانه حدود ۷۹/۱۰ میلیون تن پلی اتیلن تولید می‌کند.

بازرگانی آهیر عرضه کننده و تولیدکننده انواع پلی اتلین های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره بیشتر می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۱۲۶۱۵۹۰۰۳

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

فرآورده های پلی اتیلن
۱ خرداد ۱۴۰۳

فرآورده های پلی اتیلن به صورت گسترده ای در زندگی روزمره ما حضور دارند و شامل ...

موارد مصرف پلی پروپیلن
۱ خرداد ۱۴۰۳

پلی پروپیلن، به عنوان یکی از پرمصرف ترین و اساسی ترین پلیمرهای جهان، جایگاه مهمی در ...

کاربرد پلی اتیلن تزریقی
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

پلی اتیلن سنگین تزریقی (HDPE) یکی از جنس های ترموپلاستیک است که به دلیل ویژگی های ...

کاربرد انواع مستربچ در صنعت پلیمر
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

مستربچ، یکی از عوامل اصلی در صنعت پلیمر است که در فرایند تولید مواد پلیمری به ...

مواد اولیه پلاستیک در بسته بندی چه نقشی دارند؟
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

مواد اولیه پلاستیک در بسته بندی نقش بسیار حیاتی و اساسی دارند. این مواد، به عنوان ...

آینده گرانول بادی
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

گرانول بادی یک ماده متشکل از ذرات کوچکی است که به صورت خودکار اندازه و شکل ...

برچسب ها