پلی اتیلن چگونه تولید می‌شود؟

پلی اتیلن چگونه تولید می‌شود؟

پلی اتیلن چگونه تولید می‌شود؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

پلی اتیلن چگونه تولید می‌شود؟ پلی اتیلن‌ها تنوع بالایی دارند که روش‌های تولید هرکدام ازآن‌ها متفاوت می‌باشد. درتولیدپلی اتیلن‌های مختلف ازروش پلیمریزاسیون استفاده می‌شود. همچنین کاتالیزگر‌ها و آغازگر‌ها در ساخت آن‌ها بکار می‌روند. پلی اتیلن‌ها به‌علت رفع نیاز صنایع مختلف به پلاستیک‌ها اهمیت بالایی دارند به‌طوری که با گذشت زمان مقدار تولید آن‌ها افزایش می‌یابد.

این مواد به‌علت داشتن ویژگی‌های خاص در تولید پلاستیک‌ها‌یی مانند لوله‌ها، ظروف بسته‌بندی و اسباب بازی‌ها به‌کار می‌روند. در این مقاله با تولید پلی اتیلن‌ها و مطالب مربوط به آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.

پلی اتیلن چیست؟

پلی اتیلن یکی از معروف‌ترین پلیمر‌ها می‌باشد که از مونومر‌‌ها تولید می‌شود. مواد اولیه‌ی این پلیمر‌ها نفت یا گاز می‌باشد که طی واکنش‌های مختلف به پلی اتیلن‌ها تبدیل می‌شوند. این مواد ساختار ساده‌ای دارند و دارای زنجیر‌های طویل یا کوتاه می‌باشند. ساختار پلی اتیلن‌ها ممکن است شاخه‌دار و یا خطی باشد. ساختار، دانسیته و وزن مولکولی پلی اتیلن‌ها در استحکام و کاربرد آن‌ها تأثیر دارند.

پلی اتیلن‌های دارای دانسیته‌ی بالا در مقایسه با انواع دیگر در مقابل ضربه‌ها و فشار‌ها مقاومت بالایی نشان می‌دهند. پلی اتیلن‌ها در صورتی که دانسیته‌ی پایین داشته باشند بلورینگی و مقاومت کمتری خواهند داشت و انعطاف پذیری آن‌ها افزایش خواهد یافت. پلی اتیلن‌ها در ابتدا از اتیلن‌ها بدست می‌آیند این ترکیبات دارای پیوند‌های کربن دوگانه هستند.

در فرآیند تولید پیوندهای اتیلن در ابتدا شکسته شده و به گونه‌ای دیگر بهم متصل می‌شوند. در حالت کلی اولین مرحله‌ی تولید پلی اتیلن‌ها پلیمریزاسیون می‌باشد و در ادامه هر کدام از آن‌ها با روش‌های مختلفی تولید می‌‌شوند.

بیشتر بدانید: معرفی انواع پلی اتیلن

تولید پلی اتیلن سبک LDPE

تولید پلی اتیلن سبک LDPE

برای تولید پلی اتیلن سبک در ابتدا و شروع انجام واکنش از پراکسید‌های آلی استفاده می‌کنند تا دمای واکنش را کنترل کنند. در مرحله‌ی پلیمریزاسیون یا افزودن این پلی اتیلن، آغازگر مناسبی به پلیمر اضافه می‌شود. در ادامه‌ی واکنش آغازگر را با حلال‌ها‌ی مناسب رقیق می‌کنند و سپس این ترکیب مایع به بخش مشخص شده‌ی رآکتور تزریق می‌شود.

در رآکتور پلیمر پس از انجام واکنش با دیگر افزودنی‌ها مخلوط شده و به پلی اتیلن سبک تبدیل می‌شود. برای تولید پلی اتیلن سبک از فشار‌ها و دماهای بالا بهره می‌گیرند. در تولید این نوع پلی اتیلن از فشار حدود ۳ هزار اتمسفر و دمای ۳۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد استفاده می‌کنند.

تولید پلی اتیلن سبک خطی LLDPE

در تولید پلی اتیلن سبک خطی از کاتالیزگر‌هایی مانند متالوسن و زیگلر ناتا استفاده می‌کنند. تولید آن در دمای بالا انجام می‌گیرد. معمولاً دمای ۷۵ الی ۱۱۰ درجه برای انجام واکنش آن مناسب می‌باشد. در فرآیند تولید این پلی اتیلن کاتالیزگر‌ها از منبعی که کاتالیست کروم در آن وجود دارد به رآکتور تزریق می‌شوند. هنگامی که واکنش اصلی انجام شد مواد شیمیایی که ضایعات هستند و دارای عیب می‌باشند از قسمت مشخص رآکتور خارج می‌شوند. این چرخه تا آخر ادامه می‌یابد تا بالاخره پلی اتیلن سبک خطی تولید شود.

تولید پلی اتیلن سنگین HDPE

تولید پلی اتیلن سنگین HDPE

برای تولید پلی اتیلن سنگین از کاتالیزگرهایی مانند زیگلر- ناتا یا متالوسن بهره می‌گیرند. همچنین از هگزان به‌عنوان واسط در کنار کاتالیزگر استفاده می‌کنند تا واکنش بهتر انجام گیرد. در تولید آن استفاده از روش پلیمریزاسیون دوغابی رایج است. این فرایند در سه رآکتور متوالی انجام می‌شود.

مواد مختلف و کاتالیزگر‌ها به رآکتور تزریق می‌شوند. راکتور‌ها به واکنش نظم می‌دهند و سبب تولید پلی اتیلن سنگین باکیفیت می‌شوند. تولید این پلی اتیلن برخلاف نوع سبک در دما و فشار‌های پایین صورت می‌گیرد. این نوع پلی اتیلن دانسیته‌ی بالایی دارد که تولید آن متفاوت‌تر از پلی اتیلن‌های سبک می‌باشد.

اهمیت تولید پلی اتیلن

امروزه تولید پلی اتیلن‌ها در شرکت‌های پتروشیمی و در نقاط مختلف کشور افزایش یافته است. تقاضا در صنایع پلاستیک سازی برای پلی اتیلن‌ها بیشتر شده است. در بخش‌های مختلف مصرف پلاستیک‌های ساخته شده به سرعت در حال افزایش است. ظروف بسته‌بندی میوه‌ها و کالاهای تجاری از پلی اتیلن ساخته می‌شوند. صادرکننده‌ها و فروشنده‌ها محصولات خود را در بازار‌های داخلی و خارجی در بسته‌بندی‌ها می‌فروشند.

کالاها بدون بسته‌بندی به کشور‌های خارجی صادر نمی‌شوند. افزایش جمعیت سبب می‌شود که نیاز به ظروف پلاستیکی آشپزخانه، کیسه زباله‌ها و فریزر‌ها افزایش یابد. پلی اتیلن‌ها در ساخت قسمت‌های پلاستیکی خودرو‌ها و وسایل الکترونیکی بکار می‌روند که با گذشت زمان افراد بیشتری این وسایل‌ها را خرید می‌کنند. سازندگان پلاستیک‌ها باید برای رفع نیاز صنایع مختلف پلی اتیلن بیشتری را تهیه کنند. بنابراین شرکت‌ها‌ی پتروشیمی باید میزان تولید پلی اتیلن خودرا افزایش‌دهند. همچنین تولید انبوه پلی اتیلن‌ها با هدف صادرات اهمیت بالایی دارد.

کاربرد پلی اتیلن ها

کاربرد پلی اتیلن ها

پلی اتیلن‌ها نوعی پلیمر سبک، ارزان و با دوام هستند که در ساخت پلاستیک‌های مختلف بکار می‌روند.

  • ساخت اسباب بازی: این وسایل بیشتر در فضای باز توسط کودکان استفاده می‌شوند. پلی اتیلن‌ها به‌علت مقاومت بالا در برابر اشعه‌ی خورشید در ساخت اسباب بازی‌ها بکار برده می‌شوند.
  • لوله‌های انتقال آب و فاضلاب: پلی اتیلن‌ها جذب آب کمی دارند و ضد رطوبت می‌باشند به این علت در تولید لوله‌های انتقال آب و فاضلاب بیشتر بکار برده می‌شوند.
  • روکش‌ها و کیسه‌ها: پلی اتیلن‌های سبک از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می‌باشند که برای تولید پلاستیک‌هایی مانند روکش کابل‌ها و کیسه زباله بکار می‌روند. همچنین هر وسیله‌ی پلاستیکی که انعطاف پذیری در آن‌ها اهمیت بالایی دارد در آن‌ها از پلی اتیلن‌ها استفاده می‌شود.
  • تولید پلاستیک‌های رنگی: پلی اتیلن سنگین در انواع متنوع تولید می‌شود که برای ساخت پلاستیک‌های رنگی مانند ظروف آشپزخانه و ظروف نگهدارنده شوینده‌ها بکار برده می‌شود.
  • لوله‌ها و ظروف نگهدارنده مواد شیمیایی: پلی اتیلن‌ها در برابر مواد شیمیایی مختلف مانند اسید‌ها مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند به این علت در ساخت وسایل آزمایشگاهی و ظروف نگهدارنده مواد شیمیایی بکار می‌روند.

مزایای پلی اتیلن ها

پلی اتیلن‌ها به‌علت مزایای خاصی که دارند در صنعت پلاستیک سازی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

  • پلی اتیلن‌ها بخصوص نوع سنگین در مقابل ضربات فیزیکی و عوامل محیطی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.
  • آن‌ها قدرت کششی و انعطاف پذیری بالایی دارند.
  • پلی اتیلن‌های ضخیم در برابر شکستگی و سوراخ شدن مقاوم می‌باشند.
  • حمل آن‌ها به‌علت وزن سبک آسان می‌باشد.
  • پلی اتیلن‌ها در مقابل گریس مقاومت ضعیفی دارند.
  • آن‌ها عایق الکتریکی خوبی هستند.

معایب پلی اتیلن‌ها

معایب پلی اتیلن‌ها

پلی اتیلن‌ها در کنار مزایای زیاد دارای یکسری معایبی نیز می‌باشند. آن‌ها با اینکه استحکام کافی را دارند اما احتمال شکستگی، ترک خوردگی و شکستن آن‌ها وجود دارد. اگر آن‌ها در نزدیک مواد آتش زا قرار بگیرند زود دچار اشتعال می‌شوند. پلی اتیلن‌های انعطاف پذیری مانند کیسه‌ها به آسانی سوراخ و یا پاره می‌شوند. برخی از پلی اتیلن‌ها را میکروارگانی‌ها تغذیه کرده و از بین می‌برند. در صورتی که پلی اتیلن‌ها به مدت زیادی مقابل نور آفتاب قرار بگیرند رنگ خود را از دست داده و پوسیده می‌شوند.

بازرگانی آهیر عرضه کننده و تولیدکننده انواع پلی اتلین های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره بیشتر می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۱۲۶۱۵۹۰۰۳

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

فرآورده های پلی اتیلن
۱ خرداد ۱۴۰۳

فرآورده های پلی اتیلن به صورت گسترده ای در زندگی روزمره ما حضور دارند و شامل ...

موارد مصرف پلی پروپیلن
۱ خرداد ۱۴۰۳

پلی پروپیلن، به عنوان یکی از پرمصرف ترین و اساسی ترین پلیمرهای جهان، جایگاه مهمی در ...

کاربرد پلی اتیلن تزریقی
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

پلی اتیلن سنگین تزریقی (HDPE) یکی از جنس های ترموپلاستیک است که به دلیل ویژگی های ...

کاربرد انواع مستربچ در صنعت پلیمر
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

مستربچ، یکی از عوامل اصلی در صنعت پلیمر است که در فرایند تولید مواد پلیمری به ...

مواد اولیه پلاستیک در بسته بندی چه نقشی دارند؟
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

مواد اولیه پلاستیک در بسته بندی نقش بسیار حیاتی و اساسی دارند. این مواد، به عنوان ...

آینده گرانول بادی
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

گرانول بادی یک ماده متشکل از ذرات کوچکی است که به صورت خودکار اندازه و شکل ...

برچسب ها